تازه های فناوری و IT

همه اخبار جدید در حوزه فناوری های نوین

تازه های فناوری و IT

همه اخبار جدید در حوزه فناوری های نوین

حتی در بیابان هم بازی کنید!!!

به‌طور حتم یکی از محبوب‌ترین سری‌نوت‌بوک‌های بازار، سری مخصوص بازی (Gaming) است که جوانان و طرفداران پروپاقرص بازی‌های کامپیوتری علاقه و توجه خاصی به آن‌ها دارند. با توجه به این موضوع، شرکت‌های سازنده نوت‌بوک نگاه ویژه‌ای به این قشر داشته و با تولید نمونه‌های قدرتمند برای این دسته افراد سعی در جلب نظر آنان دارند. 

یکی از تولیدکنندگان تازه‌وارد که تلاش بسیاری برای به دست آوردن سهم بیشتری از بازار نوت‌بوک‌های مخصوص بازی کرده، شرکت تایوانی msi است. بسیاری، محصولات این سری را با رنگ قرمز-مشکی خاص و ساختار بدنه آلومینیومی آن می‌شناسند که به‌رغم کارایی خوب، دارای ایراداتی نیز بود. حال msi با تولید محصولاتی نوین سعی در جبران اشکالات و تقویت سخت‌افزاری آن دارد. یکی از این محصولات که برای تقویت رده محصولات سری بازی وارد بازار شده‌است، چیزی نیست جز نوت‌بوک قدرتمند GT660 که با مشخصات فنی خود کلی حرف برای گفتن دارد. pc persian

زیر ذره‌بین
اولین چیزی که در این نوت‌بوک خودنمایی می‌کند، پردازنده چهارهسته‌ای Corei7-740QM آن است که هر یک از هسته‌های آن در فرکانس 1/73 گیگاهرتز فعالیت می‌کند که در حالت Turbo Mode فرکانس یکی از هسته‌ها به 2/93 گیگاهرتز می‌رسد. این پردازنده 45 نانومتری به 6 مگابایت حافظه نهان L3 مجهز است که در افزایش راندمان این پردازنده در کاربرد‌های مختلف تأثیر بسزایی دارد. 740QM مانند 720QM در حداکثر فشار کاری توانی برابر با 45 وات را مصرف می‌کند که باعث کاهش دمای نوت‌بوک هنگام فعالیت می‌شود. 



 


تصویر 1





نوت‌بوک GT660 از پردازنده‌گرافیکی قدرتمند NVIDIA GeForce GTX 285M با کد رمز G92b بهره می‌برد. این پردازنده‌گرافیکی در فرکانس 576 مگاهرتز فعالیت می‌کند و به وسیله یک رابط حافظه 256 بیتی با یک گیگابایت حافظه GDDR3 تعبیه‌شده روی برد کارت‌گرافیک در ارتباط است که با وجود فرکانس 2040 مگاهرتزی حافظه، پهنای باند حافظه 65/3 گیگابایت را برای انتقال اطلاعات در اختیار این کارت‌گرافیکی قرار می‌دهد. البته این مدل از لحاظ توانایی با نمونه دسکتاپ خود فاصله زیادی دارد، با وجود این، به خوبی از عهده پردازش‌های گرافیکی برمی‌آید. این پردازنده‌گرافیکی به 754 میلیون ترانزیستور مجهز بوده که بر‌اساس فناوری 55 نانومتری طراحی و ساخته شده‌است. یکی از نکاتی که برخی با دیدن آن بسیار متعجب خواهند شد، وجود 12 گیگابایت حافظه DDR3 با فرکانس کاری 1333 مگاهرتز است. به نظر می‌رسد، در این بخش msi بیشتر از آن‌که کارایی این مقدار حافظه را مدنظر قرار داده باشد، نگاهش را به سمت آینده دوخته که بتواند استفاده کامل را ببرد!
ابعاد این نوت‌بوک برابر با 269×396×55 میلی‌متر است اما هنگامی که دستگاه را در دست می‌گیرید، متوجه خواهید شد که این اعتدال تنها در ظاهر دستگاه حفظ شده و وزن 3/5 کیلوگرمی، بیشتر از آن چیزی است که انتظارش را دارید. البته این وزن به لطف شارژر غول‌پیکر همراه دستگاه به بیش از 4 کیلوگرم خواهد رسید. msi در GT660 برخلاف بیشتر نمونه‌های سری G خود که از بدنه آلومینیومی استفاده می‌کرد، در ساخت این دستگاه از پلاستیک فشرده استفاده کرده‌است تا باعث کاهش وزن این محصول شود! البته جنس این پلاستیک مرغوب بوده و در مقابل لک و اثر انگشت مقاومت خوبی دارد.


دیگر ویژگی‌های دستگاه
- دوربین اینترنتی دو مگاپیکسلی این دستگاه در یک قاب نقره‌ای قرار دارد که باعث افزایش جذابیت آن شده‌است. نکته مثبت این دوربین اینترنتی، توانایی فیلم‌برداری آن با کیفیت HD و سرعت سی فریم در ثانیه است که به خصوص برای دارندگان اینترنت پرسرعت (منظور پرسرعت ایرانی نیست!) می‌تواند خبر مسرت‌بخشی باشد.
- مانیتور 16 اینچی GT660 را می‌توان یکی از نقاط ضعف آن دانست چون این صفحه‌نمایش از حداکثر دقت 768×1366 پیکسل پشتیبانی می‌کند که باعث محدودیت شما در بسیاری از موارد خواهد شد. البته میزان کنتراست و زاویه دید مناسب این مانیتور سبب می‌شود تا همچنان گوشه چشمی به آن داشته باشید اما این‌که چرا msi با استفاده از یک مجموعه سخت‌افزاری قدرتمند، اینچنین نسبت به صفحه‌نمایش بی‌تفاوت بوده، جای سؤال دارد! البته در نمونه 15/6 اینچی GX660، این شرکت از صفحه‌نمایشی با دقت 1080×1920 پیکسل استفاده کرده تا خریداران آن مدل بتوانند از کیفیت بالای صفحه‌نمایش لذت کافی را ببرند.
- وجود شش نوار دیود نوری نارنجی رنگ در کنار نوت‌بوک یکی از گزینه‌های جدیدی است که msi برای سری G خود در نظر گرفته‌است. شما می‌توانید نور این دیودهای نوری را در سه حالت مختلف تنظیم کنید یا اگر علاقه چندانی به نورافشانی ندارید، می‌توانید با فشردن تنها یک دکمه آن‌ها را خاموش کنید.
- دو بلندگوی گرد با نوار فلزی قرمز رنگ، بیشتر از آن چیزی که نشان می‌دهد، دارای قدرت هستند. صدای این بلندگوها به قدری است که گاهی مجبور می‌شوید صدای آن را کم کنید. این بلندگوها به فناوری Dynaudio مجهز هستند که سبب شفاف‌سازی و بهتر شنیده شدن صدا می‌شود.  بلندگوی صدای بم استفاده‌شده در این نوت‌بوک، برخلاف مدل‌های قبلی که تنها در حالت Cinema Pro فعال می‌شد، همیشه فعال است و کارایی خوبی نیز دارد. با افزایش صدا، بلندگوها به هیچ عنوان صدا را بد پخش نمی‌کنند.
- سمت راست GT660 میزبان یک پورت USB 2.0 در کنار چهار پورت 3/5 میلی‌متری است که امکان اتصال این دستگاه را به بلندگو‌های 7/1 کاناله فراهم می‌کند. همچنین داریو‌نوری دستگاه که در مدل‌های پیشین در سمت چپ قرار داشت، به این سمت منتقل شده‌است.
- یکی از نکات مثبت در ظاهر GT660 صفحه‌کلید آن است. موردی که در مدل‌های قبلی در بسیاری موارد کاربران را آزار می‌داد با یک نمونه مناسب Chiclet جایگزین شده‌است. وجود 103 کلید در کنار بخش اختصاصی عددی سبب می‌شود تا از تایپ کردن با آن لذت ببرید. همچنین کلیدهای مخصوص بازی با رنگ قرمز مشخص شده‌اند تا در اینجا نیز این نکته را فراموش نکنید که با یک نوت‌بوک Gaming سروکار دارید. این صفحه‌کلید در زمان اجرای برنامه‌های سنگین به هیچ عنوان گرم نشده و هنگام بازی خونسردی خود را حفظ می‌کنند! البته به نظر می‌رسد، msi علاقه داشته تا منتقدین خود را نیز راضی نگه دارد و با تعبیه چندین مورد ایراد عجیب و غریب سعی در رسیدن به این مهم کرده است! یکی از این موارد، عدم وجود نشانگر برای کلید Caps Lock و Num Lock است که باعث می‌شود شما متوجه فعال بودن یا نبودن این کلیدها نشوید. همچنین تعبیه یک کلید اضافه در کنار Space باعث می‌شود، در پیدا کردن کلید ALT دچار مشکل شوید، به خصوص این‌که در بسیاری از بازی‌ها این کلید نقش حیاتی ایفا می‌کند. یکی از ایرادات دیگر GT660 به صفحه‌کلید بدون نور پیش‌زمینه آن برمی‌گردد که برای گیمرها یک نیاز به شمار می‌آید.
- صفحه قابل لمس GT660 نسبت به گذشته دارای ظاهر شکیل‌تر و اندازه بزرگ‌تری است. اطراف این صفحه با یک نوار شیشه‌مانند پوشیده شده‌است که باعث شده دیود‌های نوری تعیین وضعیت بلوتوث، شبکه بی‌سیم، باتری، حالت Sleep و فعالیت هارددیسک یا درایو در زیر آن با رنگ نارنجی به خوبی خود‌نمایی کنند. البته بهتر بود به جای دیودنوری تعیین وضعیت بلوتوث و شبکه بی‌سیم که دارای کلیدهای لمسی مجزا نیز هستند، از Caps Lock و Num Lock استفاده می‌شد. سطح صفحه قابل لمس کمی زبر است که از عرق کردن انگشتان جلوگیری می‌شود. دو کلید یک‌تکه نقره‌ای رنگ پایین صفحه قابل لمس که با سطح کروم پرداخت شده‌اند، دارای عملکرد به نسبت مناسبی هستند. البته برای کار کردن با آن‌ها لازم است کمی به دکمه‌ها فشار وارد کنید و صدای کلیک کردن را نیز همیشه خواهید شنید. از سمت راست صفحه قابل لمس نیز می‌توان به‌عنوان اسکرول‌بار استفاده کرد که البته کارایی دلچسبی ندارد.
- نوار بالایی نوت‌بوک دارای هشت گزینه مختلف است که به کوچک‌ترین لمس انگشتان شما پاسخ خواهند داد. در این بخش دو کلید لمسی Turbo و فن بیشتر از بقیه خودنمایی می‌کنند که وظیفه کلید اول اورکلاک کردن پردازنده و کارت‌گرافیک شما به صورت دستی است. البته این حالت به دلیل افزایش مصرف برق، در حالت باتری کار نمی‌کند. کلید جالب دیگری که msi روی GT660 تعبیه کرده، کلید فن است که می‌توان به صورت دستی و هر زمانی که اراده کردید، دور فن را در بالاترین حالت قرار داده و دستگاه را خنک کنید. البته باید تحمل شنیدن صدای آن را نیز داشته باشید!
- به‌طور معمول قسمت پشتی یک نوت‌بوک، خلوت‌ترین بخش آن است اما در GT660 این قضیه صادق نیست. یکی از خروجی‌های هوا در سمت راست بخش پشتی قرار گرفته که هنگام اجرای بازی‌های سنگین به یک بخاری تبدیل می‌شود! در کنار آن خروجی HDMI، پورت eSATA/USB Combo، خروجی VGA، پورت شبکه و کانکتور منبع‌تغذیه قرار دارد.
- در سمت راست خروجی دیگر هوای دستگاه قرار دارد که در کنار آن یک پورت USB2.0 و دو پورت USB3.0 قرار گرفته‌اند. همچنین دو اسلات مخصوص Card Reader و Express Card نیز در این بخش قرار دارند.
- لولاهای دستگاه عملکرد مناسبی دارند و در ساختار آن هیچ ایرادی دیده نمی‌شود. همچنین به کمک این لولا شما قادر خواهید بود تا صفحه‌نمایش را به میزان 180 درجه باز کنید.
- یک درپوش یک‌تکه در سطح پشتی نوت‌بوک وجود دارد که برای دسترسی به حافظه جانبی باید آن را به کمک پیچ‌گوشتی و کمی دردسر باز کنید. سیستم خنک‌کننده که از لوله‌های مسی تشکیل شده، وظیفه انتقال حرارت از پردازنده و کارت‌گرافیکی به خنک‌کننده دستگاه را برعهده دارند. در این بخش دو هارددیسک 500 گیگابایتی به خوبی خودنمایی می‌کند.

 



بررسی کارایی

3D Mark Vantage
یکی از تست‌های استاندارد برای بررسی کارایی کارت‌گرافیک، نرم‌افزار 3D Mark Vantage است. البته به دلیل دقت پایین صفحه‌نمایش، مجبور شدیم برای تست از یک صفحه نمایش دیگر استفاده کنیم. پردازنده‌گرافیکی GT660 به‌رغم پشتیبانی از فناوری Physx نتوانست به امتیاز چشمگیری دست پیدا کند. این سیستم در حالت Performance و استفاده از گزینه Turbo توانست امتیاز 6722 و در حالت high امتیاز 4177 را به دست آورد. این امتیازها بدون فعال کردن گزینه Turbo به ترتیب 6607 و 4137 بودند که نشان می‌دهد حالت Turbo تأثیر فوق‌العاده‌ای بر عملکرد دستگاه نمی‌گذارد!

 


Resident Evil 5
عملکرد دستگاه در اجرای این بازی بسیار مناسب است. در بالاترین دقتی که صفحه‌نمایش نوت‌بوک قادر به نمایش آن بود و همچنین فعال کردن Anti Aliasing تا هشت مرحله، میانگین 54/5 فریم در ثانیه به دست آمد که نشان از اجرای مناسب این بازی است. با افزایش AA تا میزان 16XQ همچنان میانگین فریم در حد خوبی قرار داشت و به 46 فریم در ثانیه رسید. اما با نصب نوت‌بوک به یک مانیتور دیگر و انتخاب دقت تصویر 1080×1920 پیکسل و حالت 8X AA میانگین فریم به 33/4 کاهش یافت که البته همچنان میزان قابل قبولی برای بازی کردن است.

 

Lost Planet 2
این بازی ساخت شرکت خوشنام Capcom است که هنوز به بازار عرضه نشده اما نرم‌افزار تست آن ارائه شده‌است. البته GTX 285 از DirectX 11 پشتیبانی نمی‌کند و ما مجبور شدیم بازی را روی DirectX 9.0c اجرا کنیم (DirectX 10 در تنظیمات بازی وجود نداشت). در کل، نتایج تست بازی در حد قابل قبولی قرار دارد و در بالاترین تنظیمات گرافیکی می‌توانید آن را در صفحه‌نمایش نوت‌بوک به خوبی اجرا کنید. البته در دقت 1080×1920 پیکسل با افت فریم قابل ملاحظه‌ای رو‌به‌رو خواهید بود.


تصویر 2


Crysis Warhead
یکی از بازی‌هایی که به‌رغم گذشت دو سال از ساخت، به دلیل گرافیک و جزئیات بسیار بالا همچنان مورد توجه است، بازی معروف Crysis Warhead است. این بازی همچنان یک بازی سنگین است چون در دقت 768×1366 پیکسل و بدون AA میانگین فریم به 37 می‌رسد. با وجود این، با فعال کردن AA تا میزان هشت مرحله افت فریم چندان مشهود نیست و به 35 فریم در ثانیه تقلیل می‌یابد. البته در دقت 1080×1920 افت فریم تا حدودی آزاردهنده است.

 

تصویر 3

STALKER: Call Of Pripyat
نتایج این تست از آنجا قابل اهمیت است که در شرایط مختلف محیطی صورت می‌پذیرد. این تست را در دو دقت 768×1366 و 1080×1920 پیکسل انجام دادیم که نتایج آن را در تصویر 4 مشاهده می‌کنید.

 

Fur Mark1.8.2
از آنجا که این برنامه از فناوری Physx پشتیبانی می‌کند، برنامه‌ای مناسب برای تست کارت‌های NVIDIA به شمار می‌رود. ابتدا با غیرفعال کردن گزینه‌های Xtreme Burning Mode و Displacement Mapping و Post FX و بدون AA در دقت 768×1366 پیکسل تست انجام دادیم که میانگین بسیار خوب 54 فریم در ثانیه به دست آمد. با فعال کردن گزینه‌های Xtreme Burning Mode، Displacement Mapping، Post FX و فعال کردن 16X AA که بالاترین حد توانایی این برنامه است، میانگین فریم به 22 فریم در ثانیه کاهش یافت. در این حالت دمای پردازنده‌گرافیکی در بالاترین مقدار به 84 درجه رسید که دمای قابل قبولی برای پردازنده‌گرافیکی در این حد است.


HD TUNE Pro 3.5
نوت‌بوک GT660 به دو هارددیسک 500 گیگابایتی ساخت شرکت Seagate مجهز است که در حالت RAID 0 کار  می‌کنند. این هارددیسک‌ها دارای سرعت چرخش 7200 دور در دقیقه و شانزده مگابایت حافظه داخلی هستند. برای تست کارایی پورت USB2.0 از یک فلش KINGMAX و USB3.0 از یک هارددیسک 2/5 اینچی خارجی ADATA-NH01 استفاده کردیم.


جدول 1


PC Mark Vantage
این برنامه یک معیار مناسب برای تست بخش‌های مختلف دستگاه است. در این تست امتیاز کلی به دست آمده 6476 بود و در حالت‌های Gaming، Productivity و Music به ترتیب امتیازهای 6402، 5747 و 6128 به دست آمد که می‌توان در کل آن را مناسب ارزیابی کرد.


Everest Ultimate Edition
در این تست که نتایج آن را در جدول 2 مشاهده می‌کنید، این نوت‌بوک با وجود حافظه 1333 DDR3 که به صورت دو کاناله کار می‌کند، نتایج خوبی به دست آورده است.


جدول 2

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد